Få en kort rundvisning

Kom i gang med Excel

Leg med Excel og pivotering

Når du har set videoen Kom i gang med Excel ovenfor, kan du lave disse 5 korte opgaver, som er fyldt med tips og tricks. Niveauet stiger løbende, så start med den første video.

Find det du søger

Hvis du skal finde data eller statistik inden for et konkret emne eller for en bestemt uddannelsesinstitution, sker den hurtigste navigation ved søgefeltet centralt på forsiden. Vil du hellere på opdagelse i arkiverne, er en anden mulighed at vælge et af hovedområderne i øverste fane på forsiden. Herfra sendes du videre til øvrige kategorier og indhold.

Søg og find

Den hurtigste måde at finde det rette indhold, er at bruge søgefunktionen i øverste, højre hjørne. Her får du adgang til at søge efter rapporter og statistikker på hele portalen, og mulighed for nemt at filtrere søgeresultatet.

Klik dig frem

Ved at vælge et område fra top menuen (Grundskolen, Gymnasiale uddannelser, ...) kan man klikke sig frem til det rette indhold.

Data på tre måder

På Uddannelsesstatistik kan man få vist data og statistik på tre forskellige måder.

Nøgletalsvisninger

Nøgletalsvisningerne er hurtigt tilgængelige visninger, der giver dig et generelt overblik over udvalgte nøgletal for en uddannelsesinstitution eller en kommune.

Standardrapporter

En stor del af datamaterialet kan du tilgå som fleksible rapporter, hvor det på forhånd er defineret hvilke parametre, der indgår, men du bestemmer selv, hvordan du vil tilpasse rapporten.

Excel rapporter

For en mere avanceret og tilpasningsvenlig tilgang til data, kan excel rapporterne anvendes. Her er der mulighed for at opsætte tabeller, tilpasse filtre og pivotere direkte på rådata.